Achter onze katoenen tassen schuilt een goed verhaal

Steeds meer bedrijven kopen duurzame eco-vriendelijke relatiegeschenken, waaronder eco katoenen tassen. Bij MultiGift gaan we nog een stap verder door Fairtrade met duurzaam eco katoen te combineren.

Na een aantal reizen door India hebben wij de perfecte partner gevonden, waarmee we Fairtrade tassen van duurzaam eco katoen hebben ontwikkeld. Naast Fairtrade, is onze partner volledig gecertificeerd door grote internationale keurmerken zoals BSCI, Sedex, Oeko-Tex en ISO, waardoor de werkomstandigheden van het personeel en de kwaliteit van producten zijn gewaarborgd. In 2018 heeft deze fabriek zelfs een unieke onderscheiding van de Verenigde Naties (UN Global Compact) gekregen voor haar bedrijfsethiek. Met eigen ogen hebben we bovendien kunnen vaststellen dat deze fabriek een zeer verantwoorde keuze is.

Om Fairtrade artikelen te mogen importeren en verkopen, dient de volledige keten van producent tot verkoper Fairtrade gecertificeerd te zijn. Hierdoor is bekend wie Fairtrade katoen verhandelt en kunnen standaarden worden gewaarborgd. Met trots kunnen wij mededelen dat MultiGift als eerste relatiegeschenkenbedrijf van Nederland Fairtrade gecertificeerd is. Daarnaast is MultiGift tevens trotse partner van Max Havelaar, het Fairtrade keurmerk van Nederland.

MultiGift levert katoenen tassen uit voorraad die het keurmerk Fairtrade mogen dragen. Maar we gaan nog een stap verder. Meerdere katoenen tassen zijn namelijk ook GOTS gecertifieerd. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en wordt ook wel eco katoen of organisch katoen genoemd. Fairtrade tassen van organisch katoen zijn van A tot Z duurzaam, groen en eerlijk.

Onze Fairtrade tassen zijn voorzien van een klein label met daarop het Fairtrade en het GOTS logo, indien van toepassing. Hierdoor is direct duidelijk dat het een (duurzame) Fairtrade katoenen tas is. Door dit label krijgt uw organisatie en/of reclame boodschap gemakkelijk extra attentiewaarde.

Fairtrade katoenen tassen kunnen wij bedrukken met uw logo en tekst, net zoals we dat op alle andere katoenen tassen doen. Alle Fairtrade en GOTS gecertificeerde tassen worden standaard bedrukt met speciale biologisch verantwoorde inkten.

Fairtrade tassen van organisch katoen zijn (iets) duurder dan dezelfde tassen van normaal katoen. Daar kunnen we niets aan veranderen. Maar het verhaal achter Fairtrade tassen compenseert dit ruimschoots. Met een Fairtrade tas maakt u een duidelijk statement. Fairtrade tassen van organisch katoen kunnen rekenen op positieve aandacht en extra waardering voor uw merk, bedrijf of organisatie.

Wilt u Fairtrade tassen van organisch katoen op maat laten maken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bij voldoende afname en een langere levertijd kan het design, kleur en label van alle katoenen tassen volledig naar wens worden gemaakt. Zelfs een bezoek aan de fabriek in India kan bij voldoende afname en/of continuïteit worden geregeld. Interesse? Speciale wensen? Stuur een mail naar fairtrade@multigift.com.

Eerlijker, duurzamer en groener dan dit wordt het niet!

 


Keurmerken die van toepassing zijn op onze Fairtrade eco katoenen tassen


MultiGift is Fairtrade partner van Max Havelaar    GOTS Eco katoen Global Organic Textile Standard   Oeko-Tex gecertificeerd   BCSI compliant   Sedex gecertificeerd   ISO gecertificeerd


Fairtrade

Werken met Fairtrade katoen betekent dat de boeren en arbeiders die werkzaam zijn op de katoenplantage een eerlijke prijs krijgen voor hun werk. Zij verbouwen en oogsten de katoenplanten en staan daarmee aan het begin van de handelsketen. Fairtrade katoenboeren ontvangen ten minste de minimumprijs, als vangnet voor fluctuerende marktprijzen en een niet onderhandelbare premie.

GOTS

GOTS betekent Global Organic Textile Standard. GOTS is de wereldwijde standaard voor organisch verbouwd katoen. Gewoon katoen belast het milieu zwaar door gebruik van (veel) chemicaliën tijdens de productie. Organisch GOTS gecertificeerd katoen wordt op milieuvriendelijke wijze zonder chemicaliën geproduceerd. Iedere partij organisch eco katoen, waar onze Fairtrade katoenen tassen van wordt gemaakt, krijgt een uniek nummer dat staat vermeld op het label van de tas. Dat unieke nummer garandeert dat de tas van milieuvriendelijk katoen is geproduceerd.

Oeko-Tex

Oeko-tex (Ökotex) standard 100 is een wereldwijd keurmerk dat compliant is met REACH en garandeert dat er geen stoffen zijn gebruikt die schadelijk zijn voor de gezondheid. Onze Fairtrade katoenen tassen zijn volgens de Oeko-tex standaarden geproduceerd en bevatten geen schadelijke stoffen.

BSCI

De afkorting BSCI staat voor Business Social Compliance Initiative en heeft als doel de arbeidsomstandigheden en bedrijfsethiek bij bedrijven te verbeteren. De gedragscode is gebaseerd op internationale verdragen die de rechten van werknemers beschermen. BSCI is geen certificering, maar een gemeenschappelijk platform ter bevordering van het naleven van gedragscodes.

Sedex

Sedex certificatie waarborgt goede arbeidsomstandigheden bij de producent, zoals maatregelen ter bevordering van de gezondheid en veiligheid van werknemers tijdens de uitvering van de werkzaamheden. Tevens zorgt Sedex ervoor dat het onderwerp milieu en bedrijfsethiek permanent bij de producent op de agenda staat.

ISO

Efficiency en transparantie in bedrijfsprocessen waarborgen de kwaliteit van het eindproduct. ISO is een internationale uniforme normering welke gericht is op de kwaliteitsverbetering van producten, processen en managementsystemen. ISO kan versimpeld worden samengevat in 3 criteria:

  1. Zeg wat je doet.
  2. Doe wat je zegt.
  3. Bewijs het.

Fairtrade eco katoenen tassen

0,95
(7)
Actuele voorraad: 74557
1,00
(2)
Actuele voorraad: 37582
0,78
(2)
Actuele voorraad: 56450